Sportmagazin

Labda-Labda.blog

Labda-Labda.blog

A Premier League 4. fordulójának eseményei

A legszebb gólt keressük

2016. szeptember 12. - piritoskenyer

A negyedik forduló csodásabbnál csodásabb gólokat eredményezett. Videók, összefoglalók az írások mellett. 

rs_20160912215655.jpg

Manchester United - Manchester City 1:2

Városi rangadót rendeztek Manchesterben, a forduló nyitó mérkőzésén a United fogadta a City csapatát szombaton, 13:30-as kezdéssel. Mkhitaryan és Lingard is bekerült a kezdőbe hazai oldalon, aminek Mata és Martial látta kárát. A túloldalon már Bravo kapussal, de az eltiltott Agüero nélkül állt fel a City. Az első félidőben jobb volt a Guardiola irányította vendég együttes, többet birtokolták a labdát és csírájában fojtották el a hazai próbálkozásokat a sikeres letámadásaiknak köszönhetően. A 15. percben a vezetést is megszerezték, egy előre ívelt labdát Iheanacho csúsztatott meg, amire De Bruyne lecsapott, megverve ezzel a földbe gyökerezett Blind-et, és ziccerben nem hibázott, el lőtt De Gea mellett. A belga támadó 20 perccel később is fő szerepet játszott csapata második találatában; két védőt megkevert, majd jól helyezett lövése kijött a kapufáról és Iheanacho bepasszolta azt. A "vörös ördögök" védelme lest reklamált, de Blind benn ragadt De Bruyne lövésének pillanatában, így nem tartózkodott a védők mögött a találatot jegyző nigériai támadó. Még ebben a játékrészben szépített a Manchester United; Silva szabálytalansága miatt megítélt szabadrúgást Rooney ívelte a kapu elé, hogy aztán Claudio Bravo kiejtse a labdát, így kínálva lehetőséget Ibrahimovic-nak, aki félfordulatból lőtt gólt. Az egyenlítés is meglehetett volna, de a svéd csatár gyengén küldte a kapu irányába a Lingard által szemfülesen megszerzett labdát, így a vonal előtt álló Stones lestoppolta azt. A szünetben jött Rashford és Herrera, és megélénkült a hazaiak támadó kedve, a játék is kiegyenlítettebb volt a második félidőben. Egy letámadásnál Bravo bemutatott egy lövőcselt, így hosszan tolta meg a labdát, amire Rooney lecsapott, de a kapus becsúszva mentett. Tizenegyest is adhatott volna a játékvezető, ugyanis a hálóőr ellenfele lábára rátartva csúszott előre, amiért járt volna a büntető. Nemsokkal később egy Valencia beadás vágódott le Otamendi könyökéről a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja ekkor is néma maradt. Egy United gólt jogosan annulált a bíró, ugyanis Rashford lövése a lesen álló Ibrahimovic-on változtatott irányt és került a kapuba. Percekkel később De Gea védett nagyot Fernandinho lövésénél egy szöglet után. Egymást követték a helyzetek, De Bruyne még egy kapufát is elért, de találat már nem született, így egy rendkívül jó iramú mérkőzésen a Manchester City diadalmaskodott, őrizve hibátlan mérlegét. Hét közben ők a Bajnokok Ligájában fogadják a német Mönchengladbach csapatát, a United az Európa Ligában javíthat a Feyenoord ellen.

Mérkőzés összefoglalója

Bournemouth - West Bromwich 1:0

A hazaiak alakítottak ki több helyzetet, majd a győztes találatot is ők érték el; Wilson egy középre lőtt labdát sarokkal juttatott a hálóba a 79. percben. Csodás találat volt ez, mindig örömmel lát ilyet az ember. A következő játéknapon a Bournemouth idegenben játszik a Manchester City csapatával, ami úgy sem ígér sok jót nekik, hogy a házigazdák BL meccset is játszanak kedden. A West Brom első fordulós idegenbeli meglepetés sikere után ebben az idényben is valószínűleg szenvedni fog otthoni környezetétől távol. 

Videó összefoglaló

Arsenal - Southampton 2:1

A "szentek" Tadic révén szerezték meg a vezetést a 18. percben; történt ugyanis, hogy Redmond-ot szabálytalanul állította meg Monreal, amiért a játékvezető szabadrúgást ítélt és sárga lappal jutalmazta az elkövetőt; a rögzített helyzetből a szerb játékos tekert kapura, lövése azonban kijött a kapufáról, de pont az arra vetődő Cech kapus hátára pattant, onnan pedig a hálóba vezetett a labda útja. Még az első félidőben egyenlíteni tudott a hazai gárda; szögletet követően egy fel fejelt labdát Koscielny ollózott a kapuba, így ezzel a fantasztikus góllal módosította az eredményt. A második félidőben akadt helyzet itt is, ott is; előbb Long pörgetett kapu mellé ziccerben, majd Sanchez durrantott fölé ígéretes szituációban, aztán meg Cech-nek kellett hárítania egy távoli lövést és a kipattanóból történő ismétlést. A végén egy buta szabálytalanság miatt a játékvezető tizenegyeset ítélt az Arsenal javára, amit Cazorla biztos lábbal értékesített, így ha nehezen is, de esélyeshez méltón a hazaiak megszerezték a győzelmet. A vendégek egyenrangú ellenfélnek bizonyultak, de pont nélkül maradtak, így 4 kör után 2 egységgel szerénykednek a kiesők között. A londoni csapatra egy PSG elleni BL mérkőzés vár idegenben szerda este. 

Gólok, összefoglaló

West Ham - Watford 2:4

Jól kezdte a mérkőzést a hazai gárda, előbb Zaza (akit az angol kommentátorok TATA-ként ejtenek rendkívül viccesen) indította ollózva Antoniot, de az ő, illetve Payet próbálkozását is hárította Gomes kapus. Néhány perccel később már ő is tehetetlen volt Antonio fejesénél, akinek talán a gólöröme látványosabb volt a találatánál. Lanzini próbálta szépségben überelni társa produkcióját, ugyanis 16 méterről úgynevezett rabonával próbált gólt szerezni. Payet szintén egy ilyen látványos átadással örvendeztette meg a szurkolókat, aminek értékét tovább nővelte, hogy passzából Antonio második fejes gólját elérve, már 2:0-ra vezettek a "kalapácsosok". Még az első félidőben volt válasza a vendégeknek; Ighalo cselezgetve lopta a távolságot, majd egy befele húzás után kapura lőtt, labdája Collins lábán irányt változtatva került a hálóba. Az első játékrész lefújása előtt még az egyenlítés is sikerült a "lódarazsaknak"; egy felszabadító rúgás egészen a hazaiak tizenhatosáig szált, majd a védő és kapus közötti összhang hiánya miatt Deeney elé került a labda, aki gyönyörűen ívelte az be, így 2:2-vel mehettek szünetre a csapatok. A folytatásban a vezetést is átvette a vendég gárda; egy keresztbe adott labdát Capoue vett mellre, majd zúdított a kapuba. Tíz minutummal később pedig már kettő volt az előnye a Watford-nak, ugyanis Holebas egy visszagurított labdát lőtt meg úgy, hogy Adrian kapus már csak beleérni tudjon, de hárítani nem. A végén még egyet bekotortak a házigazdáknak, igaz, ez les miatt érvénytelen volt, de így is győzni tudott a Watford idegenben. 

Mérkőzés összefoglaló videó

Burnley - Hull City 1:1

A gól nélküli első félidő után a második játékrész közepén már lehetett találatot ünnepelni; Defour egy távoli bombával szerezte meg a hazaiaknak a vezetést. Úgy tűnt, hogy otthon tartja ezzel a 3 pontot a Burnley, de a 95(!) percben Snodgrass egy szintén csodás góllal egalizált; egy szabadrúgást tekert gyönyörűen a kapuba. Egyik csapatra sem vár könnyű feladat a következő fordulóban; a Burnley a Leicester-hez látogat, a "tigrisek" az Arsenal-t fogadják.

Mérkőzés összefoglalója

Stoke - Tottenham 0:4

A Stoke csapata teljességgel megsemmisült ezen a mérkőzésen, sőt a bajnokság eddigi szakaszában. Mark Hughes menedzsert már a 34. percben elküldte a kispadtól a játékvezető, még erre pedig jött, hogy a csapata is hátrányba került; Eriksen szép csellel játszotta magát tisztára, így nyugodtan tudta középre adni a labdát, az érkező Son Heung-Min pedig a kapuba juttatta azt. A második félidőben hazai helyzeteket lehetett először látni, de gólt a vendégek szereztek; ezúttal is Son Heung-Min talált be, egy gyönyörű lövéssel növelte csapat előnyét. A mérkőzés menete a továbbiakban sem változott; hazai szöglet, lehetőség után vendég gól, melyet ezúttal Ali szerzett egy visszagurított labdát helyezve a hálóba. A negyedik találatnál Kane-nek még arra is volt ideje, hogy egy belőtt labdát először átvegyen a kaputól kb. 2 méterre, majd bepasszolja azt, így megszerezve idénybeli első gólját, illetve beállítva a 0:4-es végeredményt. Valószínűleg Mark Hughes hamarosan új munkaadó után nézhet, csapata a legutolsó helyen szerénykedik a tabellán. 

Összefoglaló

Middlesbrough - Crystal Palace 1:2

Zaha beívelt labdáját Benteke fejelte a hálóba, megszerezve ezzel csapata számára a vezetést a 16. percben. Hozzá kell tennünk, hogy egy rossz hazai passz után jöhetett a vendég gárda, így jutva lehetőséghez, illetve az előny megszerzéséhez. Az egyenlítő gól is fejjel született; Ayala egy jól beívelt szögletet bólintott meg, amibe a kapus még bele tudott érni, de ez kevés volt a hárításhoz. A félidő vége előtt még a vezetés is meglehetett volna a hazai csapatnak, de Negredo ziccerben a kapusba lőtt, így döntetlen állással vonultak 15 perc pihenőre az együttesek. A második 45 perc elején a Crystal Palace azonban élt az adódott lehetőséggel és Zaha góljával 1:2-re módosult az eredmény. Már az első vendég találat előtt is a hazaiak csapatkapitánya, Friend bizonytalansága révén jutott bedobáshoz a vendég csapat, amiből aztán gól lett, a másodiknál szintén ő hibázott hatalmasat.  Ezután volt néhány komoly lehetősége a hazai csapatnak, a 95. percben majdnem büntetőhöz is jutottak, de még éppen a tizenhatoson kívül szabálytalankodott Zaha, így csak szabadrúgással jöhetett a Middlesbrough, de nem sikerült az egyenlítés. A Crystal Palace első győzelmét aratta, a 'Borough először kapott ki a szezonban. 

Mérkőzés góljai, összefoglalója

Liverpool - Leicester City 4:1

Firmino a 13. percben Milner passza után játszotta magát tisztára és gurította el a játékszert a kapus mellett, amivel 1:0 volt az állás. Egy kiugratást követően Sturridge gyönyörűen passzolt sarokkal a mellette futó Mane-hoz, aki nem hibázott és növelte a "vörösök" előnyét. Percekkel később a liverpooli Lucas volt olyan kedves, hogy kiszolgálja Vardy-t, aki nem jött zavarba a lehetőségtől, szépített az eredményen. A vendégeknek még a kapufát sikerült eltalálni egy hulló falevél típusú fejessel, de a szünetre 2:1-gyel vonultak a csapatok. A második félidőben egy szép támadás végén egy bomba gól született Lallana révén, aki Wijnaldum által lekészített labdát zúdított a kapu jobb felső sarkába. A 62. percben Vardy ismét visszahozhatta volna a meccsbe csapatát, de ziccerben hibázott. A hajrában Firmino vitte be a kegyelem döfést a bajnoki címvédőnek; egy hosszú indítást Schmeichel kapus nem tudott elérni, Mane elvitte a labdát, majd a brazilhoz passzolt, aki higgadtan kapuba gurított egy vissza csel után, kialakítva a 4:1-es végeredményt.  Hét közben a Leicester  a Bajnokok Ligájában vitézkedhet, a Liverpool pedig a Chelsea elleni rangadóra készülhet. 

Összefoglaló a mérkőzésről

Swansea - Chelsea 2:2

Vasárnap került megrendezésre a találkozó, melyen Diego Costa révén vezetett a Chelsea; a hazai védők nem tudtak felszabadítani, így Oscar labdakezelés után passzolt társához, aki állítgatás nélkül a kapu jobb oldalába lőtt. Hazard-nak egy szép szóló után volt ziccere, de a kapus védte próbálkozását, majd még az első félidőben Costa hagyott ki a kapu torkából egy lehetőséget. A második 45 percben egyenlíteni tudott a Swansea; egy kontra végén Courtois buktatta Sigurdsson-t, a büntetőt pedig a sértett értékesítette. Sőt, egy labdavesztés után már a hazaiak vezettek; Fer szerzett labdát, majd passzírozta át azt a belga kapuvédőn, így 2:1-re módosítva az állást. A végén azonban nem lehetett felhőtlen a walesi csapat öröme, ugyanis Diego Costa egy keresztbe lőtt, majd felpattant labdát ollózva juttatott a kapuba, így kialakítva a 2:2-es végeredményt. 

Gólok, helyzetek

 Sunderland - Everton találkozót hétfő este 21:00-től rendezik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://labda-labda.blog.hu/api/trackback/id/tr6811696701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piritoskenyer 2016.09.13. 22:01:55

Sunderland - Everton 0:3

Az első félidőben mèg mezőnyben kiegyenlített jàtèk volt megfigyelhető, igaz a hazaiak tàmadàsban ekkor sem voltak veszélyesek a kapura. A második játékrèszben azonban az Everton màr kihasználta a lehetőségeit és Lukaku mesterhármasával legyűrte a "fekete macskàkat". Küzdelmes találkozón a jobbik csapat nyert, a liverpool-i csapat veretlen egyelőre a bajnokságban.
süti beállítások módosítása