Sportmagazin

Labda-Labda.blog

Labda-Labda.blog

Mester "hármas"

Túl vagyunk a Premier League 3. fordulóján, melyet követően az igazi bajnokesélyesek maradtak csak hibátlanok

2016. augusztus 29. - piritoskenyer

Túl vagyunk 3 körön a Premier League küzdelmeiben, A Chelsea, Manchester United, Manchester City hármas őrzi hibátlan mérlegét, ezzel is jelezve már az idény elején, hogy valóban ők a bajnoki cím legfőbb esélyesei. Lássuk, mi történt a harmadik fordulóban. 

Tottenham - Liverpool 1:1

Már a mérkőzés legelején megszerezhette volna a vezetést a vendég csapat, Coutinho néhány méterről a kapuval szemben azonban nem tudott elég erősen és pontosan lőni, Vorm óriási bravúrral védett. Ezután a Tottenham akarata érvényesült inkább, de a "vörösök" gyors ellentámadásai nagyobb veszélyt hordoztak magukban, mint az állandó hazai támadásvezetések. A félidő vége előtt Lamela buktatta Firminhot a tizenhatoson belül, így a jogosan megítélt büntetőt James Milner értékesítette, amellyel megszerezte a vezetést csapatának, így 0:1-es állással fordultak az ellenfelek. A második félidőben kiegyenlített küzdelem folyt, melyben teljesen benne volt, hogy valamelyik csapat szerez egy gólt, azonban nem a Liverpool növelte előnyét, hanem a Spurs egyenlített ki; Lamela beadására a második vonalban érkezett a balhátvéd, Danny Rose, aki a kivetődő kapus mellet a hálóba lőtt. A forduló előtti írásban az volt a tippem, hogy gól nélküli félidőt követően a Liverpool nyer, de pont fordítva történt, fél idei vendég vezetés után lett a végeredmény döntetlen. Elképelhető, hogy a liverpooli csapat gyenge védelmének köszönhetően idén sem nyer semmit, és még csak BL-t érő helyezésben sem reménykedhet. A Tottenham gárdáján pedig meglátszik, hogy a játékosai nem sokat pihentek nyáron az Európa Bajnokság miatt, enerváltnak, tompának tűntek a mérkőzés nagyobb részében, így egy jól megtervezett rotációs játékrendszer segíthet sokat nekik, amiben több pihenőt kapnak a kifacsart emberek, és több lehetőséget az eddig kevés szerephez jutó csapattagok. 

Chelsea - Burnley 3:0

Már a 9. percben örülhettek a hazaiak, ekkor ugyanis Hazard vezette a vendég védelemre a labdát, és kb. tizennyolc méterről tekerte a bal sarokba azt, megszerezve ezzel a vezetést. A 41. percben Diego Costa tologatta a tizenhatos vonala előtt a játékszert, majd Willian-hez passzolt, aki egy kis igazítás után éles szögből talált be, így 2:0-val álltak a felek. A második félidőben is uralta a játékot a Chelsea, helyzeteik is voltak, aztán a végén még a csereként beálló Moses becsúszva értékesített egy beadást, kialakítva a 3:0-ás végeredményt. A tippem, miszerint többgólos hazai győzelem születik kapott gól nélkül bejött, de ez nem volt egy hajmeresztő gondolat, a papírfoma igazolódott a meccsen.

Crystal Palace - Bournemouth 1:1

King góljával került előnybe a vendég csapat; egy szabadrúgást követően nem tudták felszabadítani kapujukat a hazaiak, és egy visszatett labdát mellel maga elé tett, majd lőtt kiszorított helyzetből a kapuba a Bournemouth támadója. Percekkel később meglehetett volna az egyenlítés; őszintén szólva fogalmam sincs, miért ítélt tizenegyest a játékvezető, talán lökést vagy kezezést látott, mindenesetre a sors igazságot szolgáltatott, ugyanis Cabaye kihagyta a büntetőt. Mike Dean bíró, a múlt heti Stoke - ManCity meccsen 2 alkalommal mutatott a tizenegyes pontra, de már akkor sem volt teljesen tiszta, hogy Ő milyen szabálytalanságot vélt felfedezni, most is vitatható ítélet született. A liga hivatalos honlapjának adatai szerint a Palace 24 lövéssel próbálkozott a meccsen, de csak 5 alkalommal találta el a kaput. Azért egy pontnak így is örülhettek; Scott Dann a 93. percben egy gyönyörű, jól helyezett fejessel mentette meg csapatát egy hazai pályán elszenvedett vereségtől. A meccs előtt én a Crystal Palace felé húztam inkább, de a döntetlennel reális eredmény született, mely számomra jelzi, hogy a Bournemouth nem olyan rossz csapat, mint hittem. 

Southampton - Sunderland 1:1

Esélyesebbnek tartották a hazaiakat a mérkőzés előtt, de én nem minden szubjektivitást nélkülözve, pontosztozkodást jövendöltem. Fölényben játszott a hazai csapat, többet birtokolták a labdát és többször próbálkoztak kapura lövéssel, de a vezetést a vendégek szerezték meg egy jogosan befújt tizenegyesből; Jermain Defoe értékesítette az általa kiharcolt büntetőt a 80. percben. Az egyenlítés nem maradt el, 5 minutummal később Jay Rodriguez lőtt majdnem húsz méterre a kaputól, és Mannone kapus hiányában szerephez jutó 22 éves Jordan Pickford hóna alatt a kapuba csusszant a labda. 1:1-es döntetlennel a Sunderland megszerezte első pontját, a "szentek" nyeretlenek 3 mérkőzés után. 

Watford - Arsenal 1:3

Márciusban az FA kupában a "lódarazsak" megtréfálták Arsene Wenger csapatát, de az egymás elleni Premier League meccseiken mindig az Arsenal győzött. Ennek megfelelően már a 9. percben előnybe kerültek a vendégek egy Cazorla által értékesített tizenegyessel. A 40. minutumban már kettővel mentek az "ágyúsok"; Alexis Sanchez éles szögből belsővel a kapu irányába "ejtette" a labdát, ami áthaladt a gólvonalon mielőtt kivágták azt, így a találatot meg is adta a játékvezető. A ráadás perceiben Özil egy fejessel 0:3-ra módosította az állást, ami után következhetett a 15 perces szünet. Ami a hazaiaknak jót is tett, ugyanis a második játékrészben már több elképzelést mutattak támadásaik, ráadásul szépíteni is sikerült Pereyra révén. Az állás a hátralévő időben már nem változott, így az Arsenal megszerezte első idei bajnoki győzelmét.

Everton - Stoke 1:0

A mérkőzés egyetlen gólja igazán érdekesre sikerült; egy beívelt szögletnél Bardsley buktatta emberét, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető, amit Baines ugyan jól helyezett, de a veterán kapus Given még bele tudott érni, azonban a kapufáról visszapattant rá a labda és utána a hálóban kötött ki. A liverpooli együttes 4. helyen áll 2 győzelemmel és egy döntetlennel, a Stoke utolsó, egy pontjával és 2:6-os gólkülönbségével. 

Leicester - Swansea 2:1

Nem indult jól a szezon a bajnoki címvédőnek, az elvesztett Szuperkupa után vereség, majd döntetlen következett a bajnokságban, úgyhogy sokan gondoltál már a csapat háza táján, hogy ideje győzelmet szerezni. Az első félidőben Vardy góljával szerezte meg a vezetést a Leicester; egy jó indítás után az angol támadó lefutotta emberét, majd a megeresztett bombája a kapufa segítségével került a hálóba. Morgan egy szögletet követő kavarodás után közelről növelte a hazaiak előnyét, aztán Mahrez követhette volna a példáját, de kihagyta csapata javára megítélt büntetőt. A végén még szépített Fer fejesével a walesi együttes, az egalizálás azonban már nem sikerült, így a tavalyi bajnok megszerezte első győzelmét a szezonban. 

 

Hull City - Manchester United 0:1

De Gea - Blind - Bailly - Valencia - Shaw - Pogba - Fellaini - Mata - Martial - Rooney - Ibrahimovic kezdővel felálló United az első félidőben különösebben nagyobb helyzet nélkül játszott, Rooney előtt azért adódott egy lehetőség, de lövése a gólvonalon álló védőben elakadt. Igazán jó mérkőzést és küzdelmet a második félidőben a 60. perc környékétől kezdve láthatott a kilátogató nézősereg, ekkor tájt már teljesen hajráhangulat volt a meccsen, mintha csak percek lennének hátra, a "vörös ördögök" a kapuhoz szegezték ellenfelüket. Hősiesen védekezett a Hull, és azt lehetett hinni, hogy minden kibekkelt helyzet, blokkolt lövés még elszántabbá teszi őket, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak a manchesteri csapat ellen. Már az előző idényben is többször hőssé váló Rashford azonban a 92. percben egy Rooney által középre adott labdát közelről a kapuba passzolt, melyet önfeledt ünneplés követett a szurkolókhoz rohanó játékosok körében. (Néhány fanatikus be is ugrott a csapathoz a pálya szélén). Sir Alex Ferguson idejében voltak hasonlóan csodás, ráadásban szerzett győzelmei a "vörös ördögöknek", akik most Morinho irányításával arattak egy ilyen diadalt. A Hull City helytállása példamutató volt, remélem ez a szívvel-lélekkel küzdő játékosokból álló csapat megőrzi Premier League tagságát és az élvonalban marad. A Manchester United a következő fordulóban a városi rivális City ellen vív rangadót az Old Trafford-on. 

West Bromwich - Middlesbrough 0:0

Gól nélkül ért véget a találkozó, így a Middlesbrough a még veretlen 6 csapat egyike. Mindössze 2-2 kaput eltaláló lövést regisztráltak a mérkőzésen, melyen különösen nagyobb helyzet nem alakult ki. A West Brom a Bournemouth-hoz látogat, a Middlesbrough a Crystal Palace-t fogadja, szóval mindkét csapat számára nyerhető mérkőzés következik. 

Manchester City - West Ham 3:1

Jó néhány meghatározó játékosát kellett nélkülöznie Bilic mesternek erre a mérkőzésre, sérülés miatt hiányzott Ayew, Carroll, Payet, Henry, Feghouli, Sakho, Cresswell, így az egyébként is nehéznek ígérkező találkozó még nagyobb feladat elé állította a londoni csapatot. A hazaiaknál Kompany, Sagna, valamint a nyáron érkezett Gundogan, Sane kettős volt maródi.  Jól kezdődött Pep Guardiola együttese számára a mérkőzés, már a 7. percben náluk volt a vezetés; Sterling egy Nolito által visszagurított labdát lőtt a kapuba. Még 20 perc sem kellett, már 2:0 volt; De Bruyne szabadrúgását Fernandinho fejelte a kapuba. A második félidőben Antonio megszerezte idénybeli második gólját, amivel szépítettek a vendégek; Caballero bizonytalanul mozdult ki, így átszállt felette a beadás, Clichy-t pedig túlugrotta a vendégek támadója, aki így kapuba tudott fejelni. A végén azonban Sterling bebiztosította a győzelmet csapatának; egy kiugratást követően elhúzta a labdát a kivetődő kapus mellett, majd nagyon éles szögből a kapuba gurított. Ezzel a győzelemmel a Manchester City jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élére állt a szintén 9 - 9 pontos Chelsea, Manchester United kettőst megelőzve. 

Ennyi volt a harmadik forduló az angol élvonalban. Igazán nagy gólok nem születtek a hétvégén, nálam Vardy gólja volt a legszebb ebben a körben.

Ezen a héten a válogatott mérkőzések, VB selejtezők miatt nem rendeznek fordulót, legközelebb szeptember 10-én láthatunk Premier League összecsapást, de akkor nem is akármilyet; a Manchester United - Manchester City városi rangadó nyitja a hétvégét. 

piritoskenyer

A bejegyzés trackback címe:

https://labda-labda.blog.hu/api/trackback/id/tr9111659814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása