Sportmagazin

Labda-Labda.blog

Labda-Labda.blog

Premier League előzetes - hatodik forduló

Arsenal - Chelsea mérkőzést is rendeznek a hatodik fordulóban

2016. szeptember 22. - piritoskenyer
Ismét izgalmas találkozók várnak ránk a hétvégén. A forduló leginkább várt mérkőzése a londoni rangadó, melyen az Arsenal a Chelsea-t fogadja.6.png

Manchester United - Leicester City (2016. 09. 24. 13:30 Spíler TV)
Ellentétes előjelekkel várhatják az összecsapást a csapatok, ugyanis míg a tavalyi bajnok javuló formát mutat, addig a "vörös ördögök" 3 fontos mérkőzést is elvesztettek, ebből 2 bajnoki, valamint egy Európa Liga találkozó volt. Az előző idényben oda-vissza 1:1-es eredmény született, idén pedig a Szuperkupa fináléban játszottak egymás ellen, akkor a Manchester United nyert 2:1-re, megszerezve Mourinho első trófeáját. Sok kritika érte őt és csapatát, a menedzser mellett Rooney, Pogba, Ibrahimovic is kapta az ívet, így muszáj javulnia a csapatnak, ha hosszú távra tervez a portugál az Old Traffordon. A másik oldalon a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is sikerült nyerni, de kérdéses, hogy Ranieri csapata hogyan birkózik meg a több fronton való helytállással. Hét közben a Leicester egy fordulatos mérkőzésen, hosszabbítás után szenvedett vereséget a Chelsea-től, a Manchester United idegenben nyert 3:1-re az alsóbb ligás Northampton ellen. Egyik csapat sem a legjobb összeállításában lépett pályára, így a meghatározó játékosok nagy része tudott pihenni a bajnokira. A forduló nyitó mérkőzésén szombaton 13:30-kor indul útjára a labda.
Bournemouth - Everton (2016. 09. 24. 16:00)
Pazar formában, veretlenül várja a találkozót a vendég együttes, amely remek idényrajtjának köszönhetően második helyen áll a tabellán, ráadásul első számú csatáruk, Lukaku 5 mérkőzésen 4 gólig jutott, úgyhogy az ő teljesítményére sem lehet panasz. A hazaiaknak fájhat inkább a feje a mérkőzést illetően, ugyanis 4 egységet tudtak idáig gyűjteni, és mindössze 3 alkalommal találtak be eddigi ellenfeleik hálójába. Az viszont szimpatikus, hogy az együttes nincsen tele légiósokkal, a Manchester City ellni bajnokin például 8 angol játékos szerepelt a kezdő csapatban. A Ligakupában a Borunemouth hosszabbítás után 3:2-es vereséget szenvedett saját otthonában az alsóbb osztályú Preston ellen, az Everton ugyancsak kikapott saját közönsége előtt az ugyancsak Championship-ben szereplő Norwich ellen. Talán a kupafordulóban elszenvedett kudarc nem fogja összetörni a játékosok lelki világát, így inkább a bajnoki teljesítményt kell alapul venni a mérkőzést illetően, és ebben a liverpooli csapat sokkal jobb. Ők a mérkőzés esélyesei. 
Liverpool - Hull City (2016. 09. 24. 16:00)
A tavalyi bajnok után a Chelsea-t is legyőzte a 'Pool, ráadásul londoni ellenfelüket idegenben fektették két vállra. Fegyelmezetten játszott a mérkőzés nagy részén Klopp együttese, és ami még fontosabb, eredményesen. Nagy fegyvertény, hogy a bajnokaspiránst saját otthonukban győzték le, de ha komoly eredményt akar elérni a csapat, akkor a könnyebb meccseket is meg kell nyerni. A "tigrisek" elleni pont egy ilyen, még ha a frissen feljutott csapat két győzelemmel is kezdte a bajnokságot, nem rettegik őket az ellenfelek. A "vörösök" hazai pályán még sosem kaptak ki jelenlegi ellenfelüktől, 8 győzelem mellett 2 döntetlen a mérleg. A hét közi Ligakupa fordulót mindkét együttes sikerrel zárta, így jó hangulatban készülhetnek erre a mérkőzésre. Meglepetéssel szolgálna, ha nem hazai győzelem születne.
Middlesbrough - Tottenham (2016. 09. 24. 16:00)
Harry Kane bokasérülés miatt előreláthatólag két hónapig nem lesz bevethető, ami nagy érvágás a csapatnak, de Vincent Janssen személyében tehetséges, gólerős játékos pótolhatja őt, aki szerdán a Gillingham elleni 5:0-ás győzelemből is kivette részét, büntetőből volt először eredményes tétmérkőzésen.  A hazai csapat talán jobban is állhatna, ugyanis nem volt erős sorsolásuk az első 5 mérkőzésre, de a megszerzett 5 pont is több a semminél. Ők már korábban kiestek a második számú kupasorozatból, így nem kellett mérkőzést játszaniuk két bajnoki között. A 'Spurs mellett szól, hogy 24 mérkőzés óta veretlenek frissen feljutott csapatokkal szemben, és ebből 22 alkalommal győztesen hagyták el a pályát. De ne felejtsük el, hogy a londoni együttes a Bajnokok Ligájában is pályára lép a következő héten, és ha tovább akarnak jutni a csoportjukból, akkor a Monaco elleni vereség után javítaniuk kell, így akár tartalékolhatnak is a bajnokin, ha a jó nemzetközi szereplés a céljuk.
Stoke - West Bromwich (2016. 09. 24. 16:00)
Utóbbi 3 mérkőzésüket a West Brom nyerte, ráadásul a Stoke nagyon mély gödörben van idén. Az 5 PL meccsükön szerzett 1 pont és a mínusz 11-es gólkülönbség miatt utolsó helyen szerénykednek és hét közben hazai pályán is vereséget szenvedtek a Hull City-től. Ha nem tudnak javulni, akkor az valószínűleg Mark Hughes menedzser állásába fog kerülni. Jó hír, hogy egyik nagy erősségük, Xherdan Shaqiri ezen a bajnokin valószínűleg pályára léphet sérülése után. A West Bromwich-nak nem volt fellépése a Ligakupában, így teljes mértékben a bajnoki találkozóra koncentrálhattak. Erősen döntetlen szagú ez a mérkőzés, és valószínűleg gólzápor sem lesz.
Swansea - Manchester City (2016. 09. 24. 16:00 Spíler TV)
Hét közben 1:2 -t játszottak a csapatok, a bajnokin szintén a vendég együttes az esélyesebb. Óvatosnak kell azonban lennie az égszínkék gárdának, a walesi csapat a Chelsea ellen is otthon tartott egy pontot. Ráadásul Guardiola fiaira egy Celtic elleni Bajnokok Ligája mérkőzés vár, így elképzelhető, hogy valamelyest tartalékol a spanyol tréner. Így vagy úgy, a manchesteri csapat jobb erőkből áll és látva eddigi formájukat, ez a mérkőzés sem jelenthet nekik gondot. Agüero visszatér eltiltása után, így folytathatja a gólgyártást. 
Sunderland - Crystal Palace (2016. 09. 24. 16:00)
A "fekete macskák" a Stoke - hoz hasonló pocsék teljesítményt nyújtottak az első 5 mérkőzésükön, így náluk is nagyot kéne fordulnia  a világnak, ha nem akarnak a szezon végén a kiesés miatt keseregni. Véleményem szerint nincs rossz kerete a csapatnak, legalábbis nem ennyire rossz, mint ahogy állnak. A Ligakupában idegenben tudtak nyerni a QPR ellen, így ez a siker talán önbizalmat adhat a csapatnak. A vendégek kiestek a Southampton ellen, de legutóbbi két bajnoki mérkőzésüket megnyerték, így ők is bizakodva várhatják ezt a találkozót. Eddig egyik csapat sem tudott lehozni kapott gól nélküli mérkőzést, így kijelenthetjük, hogy a védekezés nem erőssége a két együttesnek. Hogy ez sok gólt eredményez-e, az szombaton délután kiderül.
Arsenal - Chelsea (2016. 09. 24. 18:30 Spíler TV)
Szombaton 18:30 -as kezdéssel kerül sor a forduló legjobbnak ígérkező mérkőzésére. A hazaiaknál a régóta maródi Welbeck, Mertesacker kettős mellett Giroud és Ramsey is sérüléssel bajlódik, de az ő játékukra van esély. A vendégoldalon Zouma lesz még egy ideig pályán kívül, John Terry valószínűleg bevethető lesz a mérkőzésre. Nagy szüksége lenne a kapitányára a Chelsea-nek, ugyanis a Cahill - David Luiz kettős nem az igazi, ráadásul az ő pályára lépésével egy igazi vezérét is visszakapná a gárda. A Chelsea nyert legtöbbször az Arsenal jelenlegi otthonában vendégként, összesen 4 alkalommal diadalmaskodtak az Emirates stadionban. Az "ágyúsok" könnyedén, a "kékek" nehézkesebben jutottak tovább a hétközi kupafordulóban. A londoni kékek legutóbb hazai pályán kaptak ki a Liverpool-tól, előtte pedig a Swansea-val dönciztek, ami elég volt ahhoz, hogy leszakadjanak a Manchester City-ről. Arsene Wenger együttese ezzel szemben éppen javuló formát mutat, előző 3 bajnokijukat megnyerték, de ők is ugyanúgy 10 egységgel állnak, mint jelenlegi ellenfelük. Szoros és kiélezett összecsapás várható a rangadón.
West Ham - Southampton (2016. 09. 25. 17:00 Spíler TV)
A "szentek" az előző fordulóban megszerezték első győzelmüket a bajnokságban, ráadásul a hétközi Ligakupa meccsükön is nyerni tudtak. Utóbbi a hazaiakra is igaz, valamint ők is egy győzelemmel állnak, de mellette 4 vereséget számlálnak a PL-ben, így kieső helyen tanyáznak. Messzemenő következtetéseket nem szabad még öt forduló után levonni, de a londoni csapatnak muszáj javulnia, ha nem akarja magát jövőre a másodosztályban találni. A játékos keret alapján az első tízben lenne a helyük, de ha képességeik alatt teljesítenek, akkor gondjaik lehetnek a végelszámolásnál. A vendégek szintén felsőházi csapatnak számítanak, de ebben a nagyon szoros bajnokságban nem biztos, hogy ott is fognak végezni. 
Burnley - Watford (2016. 09. 26. 21:00 Spíler TV)
Először találkoznak egymással az élvonalban a csapatok. A vendég együttes előző héten legyőzte a Manchester United-et, a mérkőzést látva pedig kijelenthető, hogy nem a szerencsén múlt, egyszerűen a "vörös ördögök" fölé nőtt Mazzari csapata. A Burnley is begyűjtött már egy szép skalpot ebben a szezonban, ők a Liverpool-t verték meg 2:0-ra, ugyanakkor beszédes, hogy mindössze 3 gólt szereztek eddig a bajnokságban. A watfordi Capoue egymaga 4-nél jár, csapata 10-nél, így a meccsenkénti kettes átlag jól mutat a nevük mellett. Hét közben nem volt kupameccsük, ugyanis mindkét gárda korábban búcsúzott már a sorozattól, így a hétvégére tudtak összpontosítani. Jobb erőkből áll a vendég csapat, de a hazaiak már megmutatták, hogy otthon igenis szándékukban áll gyűjtögetni a pontokat, így nem lehet őket leírni. A hétfő esti mérkőzés nem éppen sláger összecsapás, de érdemes lesz belepillantani ebbe a találkozóba is.

A bejegyzés trackback címe:

https://labda-labda.blog.hu/api/trackback/id/tr4611731039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása