Sportmagazin

Labda-Labda.blog

Labda-Labda.blog

Premier League 2. fordulója röviden

Ez történt a második fordulóban.

2016. augusztus 22. - piritoskenyer

letoltes.jpg

Manchester United - Southampton 2:0

A Premier League második fordulójának nyitó mérkőzésén a Manchester United fogadta a Southampton együttesét az Old Traffordon. A nyár slágerigazolása, Paul Pogba a kezdőcsapatban kapott helyet, Ibrahimovic és Bailly, valamint a menedzser Jose Mourinho is bemutatkozhatott a hazai közönségnek. Pogba egy eladott labdával kezdett, de aztán belejött a játékba, elegáns megmozdulásait, labdaszerzéseit és kitűnő passzait rendszerint hatalmas ovációval díjazta a hazai publikum. A manchesteri gárda a 36. percben Ibrahimovic révén szerezte meg a vezetést, aki Rooney beadását bólintotta a kapuba. A második félidő elején egy tizenegyest - az egész meccsen jó teljesítményt nyújtó Luke Shaw-t buktatták a tizenhatoson belül -  is értékesített a svéd csatár, aki három tétmérkőzésén 4 gólnál jár a "vörös ördögök" színeiben. A hátralévő időben egy másik nyári szerzemény, az örmény Mkhitaryan is megmutathatta magát az Álmok Színházában, Mata helyett lépett pályára a 76. percben. A Manchester United megérdemelten győzött, a nyáron érkezettek számára szépen sikerült a hazai bemutatkozás. (A mérkőzés előzeteseként megjelenő posztban szereplő tipp is bejött, miszerint a United nyer és kapott gól nélkül megússza a találkozót.)

Stoke - Manchester City 1:4

Agüero egy tizenegyest értékesített a 27. percben, majd szűk 10 perc múlva egy beadást csúsztatott meg fejjel, így 0:2 - vel mentek szünetre a csapatok. A második félidő elején Krikic szépített egy erősen vitatható tizenegyesből a 49. minutumban. Sokáig így 1:2-re álltak a felek, a hajrában azonban Iheanacho passzából Nolito növelte a vendégek előnyét, aki még a ráadás perceiben is a kapuba tudott gurítani egy kontratámadás végén. 

Burnley - Liverpool 2:0

Kettő perc sem telt el a mérkőzésből, amikor is Clyne eladott labdáját a hazaiak rögtön felpasszolták a tizenhatosnál helyezkedő Vokes-hoz, aki átvétel és fordulás után a kapuba zúdította azt. Az első félidőben alakult ki a végeredményt jelző 2:0, ugyanis egy kontratámadás végén Gray is a kapuba talált. Az egy héttel ezelőtt az Arsenalt legyőző vörösök így pont nélkül távoztak Burnley városából.

Tottenham - Crystal Palace 1:0

Wanyama egy szögletet követően a kapu irányába fejelt labdát megcsúsztatva szerezte meg a győzelmet csapatának a mérkőzés 82. percében, így mindhárom pontot otthon tartották a londoniak, akikre a következő fordulóban egy Liverpool elleni mérkőzés vár. A Crystal Palace két egygólos vereséggel kezdte a szezont, de otthon javíthatnak a Bournemouth ellen szombaton. 

Leicester City - Arsenal 0:0

Özil és Giroud is visszatért az Arsenal keretéhez, azonban ők sem hoztak szerencsét az előző idény győztesének otthonában történő fellépésnél. Gól nélküli döntetlennel még mindkét gárda nyeretlen.

Swansea - Hull City 0:2

A frissen feljutott "tigrisek" idegenben győzték le walesi riválisukat, második góljuk nem akármilyen passzjáték után született. 2 győzelemmel állnak, de a harmadik fordulóban a Manchester United érkezik hozzájuk vendégségbe, ami könnyű mérkőzésnek semmiképp sem nevezhető a Hull City szempontjából. A Swansea a Leicester-hez látogat a következő játéknapon. 

Watford - Chelsea 1:2

Capoue az első forduló után most is betalált, megszerezve a vezetést a hazaiaknak egy szépségdíjas góllal, a Chelsea Batshuayi révén egyenlített, aki egy kapusról kipattanó labdát passzolt a hálóba. A győzelmet ezúttal is Diego Costa hajrábeli gólja jelentette a londoni kékeknek, aki Fabregas kitűnő kiugratásából nyargalt ziccerig és a kapus lába mellett gurította be idénybeli második találatát. 

West Bromwich - Everton 1:2

A 9. percben egy szögletből beívelt labdát McAuley fejelt a kapuba, melyre a félidő hajrájában érkezett válasz Mirallas révén a vendégek részéről. Barry 60. percben született fejes góljával kialakult 1:2-es eredmény a hátralévő időben nem változott, Ronald Koeman menedzser első győzelmét ünnepelhette az Everton kispadján. 

Sunderland - Middlesbrough 1:2

Stuani előbb a forduló legszebb gólját lőtte, majd a félidő végén egy szépen kidolgozott akció végén passzolt a kapuba, így 0:2-vel mehettek szünetre a csapatok. Patrick van Aanholt találatával a szépítés még sikerült a hazaiaknak, azonban az egyenlítés már nem jött össze, így a Sunderland két vereséggel nyitja a szezont. 

West Ham - Bournemouth 1:0

Az utolsó negyedórában emberelőnyben futballozhattak a "kalapácsosok", akik a második játékrész 85. percében szerezték meg a győzelmet jelentő gólt. Gokhan Tore bolondította meg a vele szemben védekező ellenfelét, majd középre ívelt labdáját Antonio fejelte a kapuba. A forduló zárómérkőzésén a londoni csapat örülhetett, a vendégek két vereségükkel és 1:4-es gólkülönbségükkel a tabella utolsó helyét foglalják el. 

5 vendéggyőzelem, 4 hazai siker és egy döntetlen született az összesen 22 találatot jegyző mérkőzéseken. 

Ez volt a Premier League második fordulója röviden. Előzetes várható a következő játéknapok eseményeihez. 

piritoskenyer

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labda-labda.blog.hu/api/trackback/id/tr4911357148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása