Sportmagazin

Labda-Labda.blog

Labda-Labda.blog

Chelsea - Liverpool mérkőzést játszottak péntek este

Vendég győzelem született a forduló rangadóján

2016. szeptember 17. - piritoskenyer

A forduló rangadója egyben az 5. kör nyitómérkőzése is volt, a Stamford Bridge-en a "londoni kékek" fogadták a Liverpool-t. Hét közben egyikőjüknek sem kellett nemzetközi porondon vitézkedni, így teljes mértékben erre a találkozóra összpontosíthattak. 

premier-league-football-fnf-jordan-henderson-jurgen-klopp_3787889.jpg

Kép: sport.net

Kezdőcsapatok:

Chelsea

Coutois - Ivanovic - Cahill - David Luiz - Azpilicueta - Kante - Willian - Oscar - Matic - Hazard - Diego Costa 

Liverpool

Mignolet - Clyne - Matip - Lovren - Milner - Lallana - Wijnaldum - Henderson - Mane - Coutinho - Sturridge 

Az első negyed órában főleg mezőnyben küzdöttek a csapatok, a második percben azért volt egy Sturridge lövés, melyet Courtois majdnem bevédett, de komoly lehetőség egyik csapat előtt sem adódott a gólszerzésre.  A 17. percben aztán a Liverpool megszerezte a vezetést; egy szabadrúgást Coutinho legurított Milner-nek, aki azonban nem adta középre a labdát, hanem visszajátszotta a brazilhoz, hogy ő adja be, átadása pedig meg is találta a teljesen üresen hagyott Lovrent, aki kapásból lőtt belsővel, egy kicsit rosszul is találta el, de a labda pattanás utána a hálóban kötött ki. Ezután visszább álltak a "vörösök", átadva a területet a Chelsea-nek, akik próbáltak ritmust váltani, érezve, hogy nekik is mutatni kellene valamit szebbik arcukból. Komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani, és még a második liverpooli gól is megszületett a 36. percben; egy bedobás után Lallana elől Cahill ugyan tisztázott, de labdája Henderson-hoz került, aki kb. 25 méterről tekert jobbal gyönyörű gólt. Courtois hiába úszott a levegőben, nem tudott védeni. Az első játékrészben további izgalmak már nem voltak, 0:2-vel mentek szünetre a csapatok. 

A második félidőre ugyanabban az összeállításban jöttek ki az együttesek, ami inkább hazai részről volt meglepő, az első félidőben Oscar és Matic sem nyújtott olyan teljesítményt, amiért a pályán kellett volna maradniuk, de Conte mester nem nyúlt bele a csapatba. Az 57. percben kétszer is majdnem tizenegyeshez jutott a hazai gárda, de sem Hazard, sem Ivanovic kibillentéséért nem fújt a játékvezető. 4 perccel később szépíteni tudott a Chelsea; Matic lefordult a középpályán Lallana-ról, aki nem is kísérte őt tovább, így amikor a szerb visszakapta a labdát Hazard-tól, levitte az alapvonalig a becsúszó Matip mellett, majd a mégiscsak védekezni szándékozó Lallana felett visszajátszott Diego Costához, aki közelről a kapuba talált. 3 minutummal később egyenlíthetett volna a hazai csapat, de az Oscar által lefejelt labdát Costa pontosan középre lőtte, ami így nem okozott gondot Mignolet kapusnak. A legközelebbi ígéretes helyzet a vendégek előtt adódott, Coutinho a 79. percben kapura tudott fordulni a tizenhatoson belül, de lövése elakadt Cahill lábában, a lecsorgó pedig nem az ott ólálkodó Origi elé került. Pár pillanat múlva Milner beadásából már gólt ünnepelhetett volna a belga támadó, közeli fejesét azonban Courtois hatalmas bravúrral védte. Conte hármas cserével próbálta felrázni csapatát a hajrára, Fabregas, Pedro és Moses is pályára lépett, Matic, Oscar és Willian helyett folytatták a játékot a 84. percben. Nagy egyenlítési lehetőség a 89. minutumban adódott a Chelsea előtt, amikor egy szabadrúgást végezhettek el a kaputól kb. 18 méterre, középről, de Hazard tekerése elakadt a sorfalban. A 3 perces hosszabbításban már nem alakult ki helyzet, így a lefújás pillanatában a vendég csapat örülhetett az 1:2-es végeredménynek. 

Megérdemelten nyert a Liverpool, taktikusan, fegyelmezetten játszottak a mérkőzés nagy részében, a hazaiak pedig nem tudták megmutatni, miért tartják őket a bajnoki cím egyik esélyesének.

Összefoglaló, gólok

A bejegyzés trackback címe:

https://labda-labda.blog.hu/api/trackback/id/tr9711716761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása