Sportmagazin

Labda-Labda.blog

Labda-Labda.blog

A Premier League 3. fordulója következik

Kötelező feladat előtt a bajnokesélyes csapatok

2016. augusztus 26. - piritoskenyer

Jön a harmadik forduló ezen a hétvégén a Premier League küzdelmeiben. Még 4 csapat 100 -%-os, 8 viszont nyeretlen 2 kör után. Magyarországon 5 mérkőzés is bekerült a tv-s programba, érdemes lesz követni az eseményeket. 

Tottenham - Liverpool (Spíler TV)

7 meccs óta nem tudta legyőzni a "vörösöket" a Tottenham, utoljára 2012-ben nyertek, akkor hazai pályán örülhettek a Liverpool ellen. Tavaly oda-vissza döntetlent játszottak egymással. A Spurs egy Everton elleni idegenbeli 1:1-el kezdett, aztán otthon diadalmaskodtak a Crystal Palace  felett Wanyama fejesével. Jürgen Klopp együttese az Arsenal elleni rangadóval indította a szezont, amely mérkőzés igencsak izgalmasra és gólgazdagra sikerült, a fordulatos találkozó 4:3-as vendégsikerrel ért véget. Az előző fordulóban ismét idegenben kellett (volna) vitézkednie a Mersey-parti együttesnek, de a frissen feljutott Burnley 2:0- val küldte őket haza. A forduló legjobban várt összecsapása nyitja a hétvégét, a White Hart Lane-en szombaton 13:30-kor indul útjára a labda.

Tipp: Az első félidő gól nélkül zárul, a mérkőzés végén a Liverpool örülhet.

Chelsea - Burnley

Conte mester két győzelemmel indította meg együttesét a bajnoki címig tartó hosszú és rögös úton. Két alkalommal is nagy lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot csapata, az első fordulóhoz hasonlóan előző héten is a hajrában nyerte meg a meccset, utóbbi összecsapáson ráadásul majdnem a 80. percig álltak vesztésre. Mindkétszer Diego Costa volt a győztes találat szerzője. (Persze felmerülhet bennünk egy kérdés, hogy miért nem kapott piros lapot egyik mérkőzésen sem). Az első forduló után írt jegyzetben azt tippeltem, hogy a Chelsea lesz az egyetlen csapat, mely megtartja a hazai veretlenségét a szezonban, ennek megfelelően gondolom, hogy most sem a Burnley a mérkőzés esélyese. 

Tipp: A Chelsea nyer és kapott gól nélkül zárja a meccset 

Everton - Stoke

Két nevetséges tizenegyest is láthatott a nagyérdemű a Stoke - ManCity mérkőzésen, mindkét csapat értékesítette a javára fújt büntetőt. A "fazekasok" számára azonban igencsak rosszul jött, hogy a játékvezető ellenük ítélt, ugyanis 0:0-val álltak és jól tartották magukat. Sőt, az 1:4 is csalóka, hiszen a végén feltolt védekezéssel az egyenlítésért támadott csapatnak vitt be az utolsó percekben két gólt a City, így lett meg a fölényes vendég siker. Több van a Stoke csapatában, mint amit az első két fordulóban elért eredmények mutatnak, de kell, hogy sérültjeik (pl. Affelay, Shaqiri) felépüljenek és visszatérjenek. Az Everton otthon döntetlent játszott a Tottenham gárdájával, aztán idegenben verte a WBA-t. A hétközi Ligakupa fellépéseiken a liverpooli csapat hazai környezetben, a Stoke idegenben ért el 4:0-ás győzelmet alsóbb ligás ellenfele ellen, így jó hangulatban várhatják a szombati találkájukat.

Tipp: Kemény mérkőzésen sok (8-10) sárga lapot fog felmutatni a bíró sporttárs. 

Leicester City- Swansea

Az elvesztett Szuperkupa finálé után a bajnokságban sem talált magára egyelőre a tavalyi bajnok Leicester. A bajnokság nyitó mérkőzésén a jelentősen megtépázott Hull City tudta őket legyűrni, aztán az Arsenal ellen jött egy 0:0, utóbbi persze vállalható eredmény. A Swansea idegenben verte a Burnley-t, aztán hazai pályán kapott zakót a mostani ellenfelét is verő "tigrisektől". Nincs rossz kerete a walesi alakulatnak, elméletben a kieséstől nem kell tartaniuk, de ha esetleg egy európai indulást érő helyen akarnak végezni,akkor stabilabb teljesítményre lesz szükségük. A most következő persze nem számít annak, de nem lehetetlen elkapni a címvédőt. A hazaiak Kante-n kívül megtudták tartani húzó embereiket, még jó képességű játékosok is érkeztek, így bele kell húzniuk, ugyanis ebben az erős mezőnyben még a legjobb 6 - 8 közé is nagyon nehezen lehet majd oda kerülni, ami nem is biztos, hogy a Leicester-nek sikerülni fog. 

Tipp: Hazai győzelem fog születni, Vardy meglövi szezonbeli első gólját.

Crystal Palace - Bournemouth

Mindkét csapat elvesztette első két mérkőzését, ami miatt a Palace bánkódhat jobban, ugyanis hazai pályán a West Brom ellen legalább a pontszerzés elvárható lett volna a csapattól, a Spurs elleni idegenbeli vereség már belefér. A Bournemouth otthon kikaphatott a ManUtd-től 1:3-ra, majd a West Ham ellen idegenben 1:0-ra. Utóbbin megvolt az esély egy pont elrablására, de Arter piros lapja okozta emberhátrányt nem bírta a csapat. Legjobbkor jön mindkét oldal számára ez a találkozó, nagy lehetőség a javításra. 

Tipp: Reális lenne a döntetlen, de a hazaiak most megtalálják önmagukat és otthon tartják mindhárom pontot

Southampton - Sunderland

A "szentek" fogadják a "fekete macskákat" szombaton és minden esélyük megvan, hogy hazai pályán legyőzzék ellenfelüket. A nyitó fordulóban ugyan nem tudták felülmúlni a Watford együttesét, a ManUtd-től pedig kikaptak idegenben, de a Claude Puel csapatában van potenciál. Ugyanez igaz a vendégekre, még akkor is, ha 2 vereséggel kezdték meg az idei szezont.  Ők a másik manchesteri csapattól kaptak ki, majd otthon nem sikerült szép eredményt elérni a Middlesbrough- val szemben, de Moyes gárdája szerintem egy erős alsóházi csapat, nem pedig kiesőjelölt, így most idegenben szerezhetik meg első ponjukat, pontjaikat. 

Tipp: 0:0, 1:1.  Döntetlenre fognak végezni egymás ellen. 

Watford - Arsenal (Spíler TV)

A "lódarazsak" nincsenek könnyű helyzetben, nehéz sorsolásuk eredményeképpen a Southampton vendégeként, majd házigazdaként a Chelsea ellen kellett felvenniük a kesztyűt, a két meccs alatt 1 ponttal gazdagodtak. Egy Arsenal, West Ham, valamint Manchester United elleni mérkőzés vár rájuk a következő 3 fordulóban, ami igencsak nehéznek ígérkezik. A hétvégén az "ágyusok" minden erejükkel azon lesznek, hogy egy győzelemmel megkezdjék a felzárkózást riválisaikra. Az előző fordulóban Koscielny már játszhatott a védelemben, és habár csak csereként pályára lépve, de visszatért Özil és Giroud is. Nem lesz könnyű dolga az Arsene Wenger irányította csapatnak, de szurkolóik nagyon szeretnék már, ha győzelemnek örülhetnének.

Tipp: Többgólos vendég sikerrel záruló találkozón egy duplát vagy triplát elérő játékos is lesz a vendégeknél

Hull City - Manchester United (Spíler TV)

Két olyan csapat találkozik egymással, mely mindkét eddigi mérkőzését megnyerte. A "tigrisektől" meglepőbb, hogy a bajnoki címvédőt és a Swasea-t is megverték, a vendégek részéről azért várhatóbb volt a 2 győzelmes idénykezdet. Egymás elleni mérlegükben megmutatkozik a Manchester United dominanciája ebben a párharcban, ez a mérkőzés játékképében is várható. Jose Mourinho együttese újabb skalpot gyűjthet be, és mint bajnoki címre pályázó alakulat, az ilyen győzelmek kötelezőek számukra. 

Tipp: Vendég győzelem születik, de ezúttal Ibrahimovic gól nélkül marad.

West Bromwich - Middlesbrough (Spíler TV)

A West Brom csapatát az egyik legunalmasabb együttesnek tartom, a vendégekre viszont nagyon is odafigyelek. Az idei szezon egyik üde színfoltja lehet a Premier League-ben ez a csapat, mely izgalmas meccsekkel és jó eredményekkel az első tízben végezhet. Karanka mester irányításával a Championship után az élvonalban is megállják a helyüket.

Tipp: Egygólos vendéggyőzelem felé húz a szívem, de reálisabb a döntetlen, gólszegény mérkőzésen. 

Manchester City - West Ham United (Spíler TV)

Pep Guardiola két győzelemmel rajtolt a bajnokságban új együttese kispadján, emellett a BL-ben kettős sikerrel, kapott gól nélkül jutott be a csoportkör küzdelmeibe. Claudio Bravo érkezésével valószínűleg nem Caballero (nem is Hart) fog védeni, ezzel az igazolással lett teljesen komplett csapata a spanyol menedzsernek, így reális elvárás a bajnoki cím és a jó BL szereplés. A forduló zárómérkőzésén a West Ham ellen kellene 3 pontot szerezni, de a londoni gárda keményebb dió lesz a Sunderland és Stoke csapatánál. A "kalapácsosok" új otthonukban tudtak diadalmaskodni a Burnemouth ellen az előző fordulóban, csütörtökön azonban az Európa Liga csoport körébe már nem sikerült bejutni, a román Astra állta útjukat, így fáradtak, levertek lehetnek a hétvégén. 

Tipp: Kettő vagy három gólos hazai győzelem kapott gól nélkül. 

 

Kíváncsian várom, mi fog történni a hétvégén, a tv-s közvetítéseknek hála el leszünk halmozva angol élvonalbeli mérkőzésekkel. Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani, de szerintem ebben a fordulóban papírforma eredmények születnek. 

piritoskenyer

A bejegyzés trackback címe:

https://labda-labda.blog.hu/api/trackback/id/tr1611649420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása