Sportmagazin

Labda-Labda.blog

Labda-Labda.blog

Az angol labdarúgás magasiskolája

Az 1. forduló jegyzete

2016. augusztus 16. - piritoskenyer

 

premier-league-main.jpg

Spíler tv, 7 gólos rangadó, fogalmatlan kommentátor, bajnokverés, ollózós gól, szabadrúgásbomba, kimaradt tizenegyes, öngól, pontosztozkodás, vendégsikerek, hazai győzelmek. Címszavakban ez volt a Premier League nyitófordulójában. 

 


Nyögvenyelősen indult a magyar rajongóknak, érdeklődőknek az angol labdarúgó bajnokság kezdete, egy eddig nem létező csatorna szerezte meg a közvetítési jogokat egy héttel a nyitány előtt, jött az aggódás, hogyan lehet látni a mérkőzéseket, a fórumokon felpaprikázódott a hangulat, de aztán csak lett csatorna, elérhető, nézhető az angol foci.


Már a bejelentéskor lehetett tudni néhány stábtag nevét és ilyenkor szórakoztató tartalmat ingyen, bérmentesen szolgáltat az internet népe,  ha a hozzászólásokat olvasom egy-egy cikknél, könnyesre röhögöm  a szemem, de lelkem mélyén tudtam: bár az általam elérhető szolgáltatónál kínálják a spíler tv-t,  nem minden arany, ami fénylik, a kommentátor gárda röhejes. Az első meccsen maradtam is angol nyelvű közvetítésnél, de a londoni hétfői rangadót már a magyar csatornán követtem.

 


Jöttek a nagy edző mágusok, sztárigazolások, repkedtek a milliók, mi pedig vártuk, hogy elkezdődjenek a küzdelmek az angol foci legfelsőbb ligájában. 

 

Hull City - Leicester 2:1

Diomande nevéhez fűződik a szezon első találata, mely nem akármilyenre sikerült; ollózós góllal zárta az első félidőt, így 1:0-val indultak pihenni a csapatok.  Mahrez által értékesített 11-es indította a második játékrészt, de végül a sok hiányzóval bíró és edző nélkülinek titulált "Tigrisek" Snodgrass találatával legyőzték az előző szezont hatalmas meglepetésre megnyerő Leicester City-t. 

Tipp: A Leicester nem fog az első 6-ban végezni. 

 


Burnley - Swansea 0:1

A frissen feljutott csapat hazai pályán fogadta a stabil PL résztvevő wales-i alakulatot. A mérkőzést nem láttam, a találatot igen, a holland idegenlégiós Fer úgy csapott le egy kipattanó labdára, mint éhes vércse a gyanútlan áldozatára.  Ezzel egy értékes idegenbeli győzelmet szerzett a Swansea.

Tipp: Burnley lesz a kiesők egyike.

 

Southampton - Watford 1:1

Egy lefejelt labdát "bikázott" 11 méterről a léc alá Capoue, ezzel került előnybe a vendég csapat, amely így 0:1-gyel vonulhatott a szünetre. A második játékrészben egy szögletből befelé szálló labdát Gomes kapus ütött rossz helyre, melyet a hazaiakat erősítő Redmond tett vissza a kapura, lövése utat talált magának, a hálóban kötött ki labdája, ezzel volt 1:1. Negyed órával a vége előtt kontrából indultak a "szentek", Shane Long-ot utolsó emberként rántotta le a 12 perccel korábban, csereként beálló Watson, így annak rendje-módja szerint piros lapot kapott, el kellet hagynia a pályát. Találat a hátralevő időben nem született, az 1:1 -es eredmény 1-1 ponthoz juttatta a csapatokat. 

Tipp: A Southampton fogja a legtöbb döntetlent játszani a szezon során. 

 


Middlesbrough - Stoke 1:1

A sztárigazolás Negredo fejesével 1:0-re mentek a hazaiak az első félidő elején, válaszul Shaqiri szabadrúgásból tekerte be a második játékidő közepén. Én erre azt mondom, hogy papírforma döntetlen született.  Zárójelben hozzáfűzve, 8 sárga lap is bekerült még a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

Tipp: A Stoke nullás gólkülönbséggel zárhatja a bajnokságot. 

 


Crystal Palace - West Bromwich 0:1

Többet birtokolta a labdát a mérkőzésen a hazai 11, de gólt a vendégek szereztek, egy szabadrúgást Rondon csúsztatott meg fejjel és ez elég is volt a 3 pont megszerzéséhez. (A hazaiak alapemberének számító Bolasie a kispadon kezdett, de a második félidőben szerepet kapott, hogy még utoljára láthassák a szurkolók kedvenc csapatuk dresszében játszani, ugyanis két nappal később a klub legdrágábban értékesített játékosaként átigazolt a liverpool-i kékekhez, 25 millió fontért lett az Everton játékosa).

Tipp: West Brom-nak legalább 8-10 idegenbeli meccs kell az újabb vendéggyőzelemhez

 


Everton - Tottenham 1:1

Első számú gólvágó, a sérült Lukaku nélkül, de új menedzserrel, Ronald Koeman-nal  vágtak neki a hazaiak első fellépésüknek. Remekül indult számukra az összecsapás, Barkley egy szabadrúgást kanyarított középre, a berobbanók közül senki sem ért a labdához, s mint így volt a legveszélyesebb, a kapus vetődve sem tudott hárítani, 1:0. Nem tudta azonban otthon tartani mind a 3 pontot az Everton, ugyanis a második félidőben Lamela fejjel egalizált, a vége 1:1. 

Tipp: A végelszámolásnál előrébb végez az Everton, mint a Spurs.

 

Manchester City - Sunderland 2:1

Ezen a meccsen sem kellett sokáig várakozni gólra, Aguero már a 4. percben belőtte idénybeli elsőjét. A villám léptű angol Sterling-et szabálytalanul sikerült lefékezni a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt az argentin közönség kedvenc vágta be. A minden tiszteletet megérdemlő Defoe sokadszor bizonyította, nem véletlenül futkorászik a világ egyik, hanem a legjobb bajnokságában. Egy jó ütemű labdát kapott és átvétel után már be is zúdította Caballero kaupjába. (Joe Hart nem sérülés, hanem Guardiola döntése miatt nem volt kezdő).A rendes játékidő vége előtt 3 perccel azonban ismét vezetett a City, egy szélről belőtt ladba megpattanás után találta fejen a vendégek játékosát, szegény McNair jegyezte így az öngólt, mely a hazaiak győzelmét jelentette. 

Tipp: Manchester City nem lesz bajnok. 

 

Bournemouth - Manchester United 1:3

Mourinho, Ibrahimovic, Pogba, Mkhitaryan, Bailly, a sérülésből visszatérő Shaw, igazi erősítések a "vörös ördögök" számára, így reményteli az idei év, vissza kell kerülni a BL-t érő helyek valamelyikére, esetleg megnyerni a bajnokságot. Kissé színtelen mezőnyjátékot hozott az első félidő nagy része, de Mata egy rosszul hazagurított labdára lecsapva megszerezte a vezetést, mely találat nem születhetett volna meg a hazai védelemben addig kiválóan teljesítő Francis segítsége nélkül. A második félidőben igazolódott a mondás, miszerint nincsen jobb a rossz lövésnél; egy beadást Martial "tört el" kapásból, de így Rooney tudott gólt szerezni fejjel, 0:2-re módosítva az állást. Nemsokkal később Ibra(kadabra) lőtt kb. 25 méterről egy védő lába között laposan a sarokba,0:3. A hazaiak egy nagyon szép találattal Smith révén szépítettek, de a hármas sípszó pillanatában a vendégek örülhettek a jó szezonkezdetnek. 

Tipp: A Manchester United lesz a bajnok. 

 

Arsenal - Liverpool 3:4

A nyitó forduló rangadójára vasárnap délután került sor, a hazaiak hagyományaikhoz méltóan rengeteg sérülttel, a vendégek pedig szép reményekkel kezdtek neki a 2016-17-es szezonnak. A 30. percben Walcott tizenegyesét védte Mignolet, hogy aztán egy minutummal később inkább akcióból találhasson be a támadó, 0:1. A félidő végén, a ráadás pillanataiban Coutinho egy ragyogó szabadrúgásgóllal egyenlített ki, véleményem szerint ez volt a forduló legszebb találata. A második félidő elején Lallana szerezte meg a vezetést a "vörösöknek",1:2, majd Coutinho-t talált meg egy középre lőtt labda, 1:3. Percekkel később a Southampton-tól érkezett Mane bolondította meg a hazai védőket és vágta be a hosszúba, 1:4-re alakítva az eredményt. Egy perc kellett az "ágyúsoknak", Oxlade-Chamberlain mutatott be a másodpercekkel korábbi eseménysorhoz hasonlót, megszédítette a védőket és kapuba talált, igaz egy kis szerencse is kellett hozzá. Negyedórával a vége előtt egy szabadrúgást csúsztatott meg a hazai Chambers, így még maradtak izgalmak a találkozó végére. Kiegyenlíteni azonban nem tudott Arsene Wenger csapata, így vendégsiker született a forduló legjobban várt és legjobbra sikerült találkozóján. 

Tipp: Az Arsenal nem lesz a legjobb 4-ben. 

 


Chelsea - West Ham United 2:1

Hétfő este került terítékre a londoni rangadó, a "kékek" Conte irányításával először léptek ki a Stamford Bridge gyepszőnyegére bajnoki találkozón. A vendégeknél Payet a kispadon kezdett, a hazaiaknál Fabregas jutott hasonló sorsra. Számomra nyilvánvalóvá vált, hogy Diego Costa ugyanolyan tökkelütött bunkó maradt, mint volt, Hazard játékát azonban jó volt látni, nagyon nagy kedvvel játszott, ahogyan azt mondani szokták. Ő volt az, aki Azpilicueta buktatásáért megítélt büntetőt középre vágta a léc alá, megszerezve a vezetést a hazaiaknak a második félidő első perceiben. A "kalapácsosok" azonban egy szöglet után egalizálták az eredményt. A beívelés utáni lövést még blokkolta Azpilicueta, de a labda Collins-hoz került, aki ballal jó erővel a kapuba továbbította azt, 1:1. A hajrában azonban érkezett a csereként beállt, nehezen leírható nevű Batshuayi, aki egy felívelt labdát csúsztatott meg Costának, aki tolt rajta egyet-kettőt és kb. 18 méterről Collins lábai között laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 2:1. A Chelsea így megszerezte a 3 pontot, Conte győzelemmel, Batshuayi gólpasszal, Kante sárga lappal mutatkozott be a hazai közönségnek. 

Tipp: A Chelsea őrzi meg egyedül a szezonban a hazai veretlenségét. 

Ez volt a Premier League első fordulójának jegyzete. Köszönöm a figyelmet. 

Várjuk a folytatást!

 

írta:pirítóskenyér

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labda-labda.blog.hu/api/trackback/id/tr9210415072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása